Hvordan få internett på hytta

Hvordan få internett på hytta

Her er 5 måter å få internett på hytta

I Norge er det vanlig med fritidshus og hytter, og mange ønsker å opprettholde en moderne standard også på hytta. Dette inkluderer også det å være online med god båndbredde. I dagens digitale verden kan tilgang til internett være både praktisk og underholdende, enten det er i løpet av lengre ferieopphold med TV-underhodning og surfing eller av praktiske årsaker som kontor på hytta. Så hvordan kan du få internett på hytta?

Les andre artikler om teknologi her

I denne artikkelen gir vi deg følgende 5 tips til ulike metoder for å få internett på hytta.

  1. Mobilt bredbånd – Enkelt og fleksibelt
  2. Bruk mobilen som hotspot
  3. Mobilt bredbånd med ruter – Høyere kapasitet og bedre signal
  4. Fiberbredbånd – Lynraskt internett med høy kapasitet
  5. Bredbånd via satellitt eller antenne – Tilgang utenfor allfarvei

1. Mobilt bredbånd – Enkelt og fleksibelt

Et stadig mer populært alternativ er å bruke mobilt bredbånd på hytta. Dette er en enkel løsning som ikke krever omfattende installasjon med graving og kabler. Mobilnettet har blitt betydelig utbygd de siste årene, og det er mulig at du kan oppleve bedre dekning for mobilt internett enn for tradisjonell telefondekning på hytta. Ved å ringe via internettbaserte apper som Skype, FaceTime eller Messenger trenger du kun dekning for mobildata.

2. Bruk mobilen som hotspot

Ved å aktivere «Wi-Fi hotspot» eller «mobil Wi-Fi-sone» på mobiltelefonen din, kan du enkelt dele internettforbindelsen med andre enheter, som for eksempel en bærbar datamaskin. Mobilen fungerer som en liten ruter som sender internett-signaler til enheter som er koblet til det delte nettverket. Dette gjør det mulig for både datamaskiner og familiemedlemmers mobiltelefoner å bruke internettforbindelsen på hytta.

3. Mobilt bredbånd med ruter – Høyere kapasitet og bedre signal

Hvis behovet for internett er større, for eksempel hvis hele familien skal bruke internett samtidig eller hvis streaming av serier og filmer er viktig, kan det være hensiktsmessig å benytte mobilt bredbånd med en ruter. En mobil bredbåndsruter gir bedre signalstyrke og dekning over større områder sammenlignet med å bruke mobilen som hotspot. Du kan koble til forskjellige enheter, som datamaskiner og telefoner, på samme måte som du gjør hjemme.

Ønsker du å sjekke mulighetene og få et uforpliktende tilbud på mobil og mobilt bredbånd fra flere forskjellige leverandører kan du følge denne lenken.

4. Fiberbredbånd – Lynraskt internett med høy kapasitet

Fiberbredbånd har blitt stadig mer utbredt de siste årene og benytter seg av fiberoptiske kabler for å sende signaler med lysets hastighet. Dette gir en svært høy internetthastighet og god kapasitet. Fiberbredbånd krever imidlertid graving og tilkobling til ett sentralt fibernettverk og en fiberleverandør, så dette kan være en omfattende prosess spesielt hvis hytta ligger langt unna befolkede områder. En mulighet er å samarbeide med naboer for å dele kostnadene ved å få fiberbredbånd til hytteområdet.

Ønsker du tilbud på fiberbrebånd fra flere forskjellige leverandører kan du følge denne lenken.

5. Bredbånd via satellitt eller antenne – Tilgang utenfor allfarvei

Bredbånd via satellitt eller antenne er en vanlig løsning for hytteeiere som befinner seg utenfor dekningsområdet til mobilnettet, eller ikke har tilgang til fiberbredbånd. Spesialiserte selskaper som Breiband.no tilbyr internett- og telekommunikasjonstjenester via satellitt for hytter som ligger avsides til.

Ønsker du tilbud på trådløst bredbånd fra flere forskjellige leverandører, kan du følge denne lenken.

Signal fra nærmeste mast

En tommelfingerregel er at hvis hytta har utsikt til en mobiltelefonmast, kan du også motta signaler fra den samme masten. Du kan enkelt montere en liten antenne på taket eller veggen for å få tilgang til internett. Hvis du allerede har en parabolantenne som mottar TV-signaler, kan du også få internett-tilgang gjennom samme leverandør. Dette kan muligens gi deg en god avtale på både internett og TV-tjenester.

Med eller uten abonnement

Når det gjelder satellittbredbånd, finnes det ulike løsninger både med og uten abonnement. Du kan tilpasse datapakken etter dine behov. For eksempel kan du øke kapasiteten i de ukene du er mest på hytta og redusere den i de andre månedene i året.

Du har nå fått 5 tips til hvordan få internett på hytta. Det er viktig å vurdere dine spesifikke behov og hyttas beliggenhet når du velger hvilken metode du ønsker å bruke for å få internett på hytta. Mobilt bredbånd, bruk av mobilen som hotspot, mobilt bredbånd med ruter, fiberbredbånd og bredbånd via satellitt eller antenne er alle muligheter som kan gi deg tilgang til internett avhengig av din situasjon. Velg den løsningen som passer best for deg og nyt moderne bekvemmeligheter selv når du er på hytta.

Besøk og lik Hobbyisten på Facebook

Espen A. Frithjofsen

Jeg er hobbyist og mine favoritt fritidssysler er barna mine, turer skogen og ny teknologi. På denne nettsiden kan du finne mange gode forslag til nye hobbyer, og jeg hjelper deg gjerne med å finne din nye hobby.