De beste piknikplassene

De beste piknikplassene

Her får du de 9 beste piknikplassene i Norge

Norge er et land kjent for sin spektakulære natur, med majestetiske fjorder, frodige daler og mektige fjell. Det er ingen overraskelse at det finnes utallige fantastiske piknikplasser spredt over hele landet. I tillegg til å forberede pikniken er det viktig å finne en fin plass å ha pikniken på. Enten du er ute etter en avslappende piknik ved vannkanten eller en eventyrlig piknik på fjellet, er det nok av alternativer å velge mellom. Jeg har funnet frem noen av de beste piknikplassene i Norge som vil ta pusten fra deg.

Les andre artikler om piknik her

Vi skal gå gjennom de 9 beste piknikplassene som er som følger:

  1. Bygdøy
  2. Preikestolen
  3. Geirangerfjorden
  4. Vigelandsparken
  5. Fløyen
  6. Nidelven
  7. Lofoten
  8. Jotunheimen nasjonalpark
  9. Sognsvann

1. Bygdøy

Bygdøy-halvøya i Oslo er et paradis for piknikentusiaster. Med flere vakre strender som Huk og Paradisbukta, kan du nyte pikniken din med utsikt over Oslofjorden. Bygdøy har også flere grønne områder. Som eksempel kan nevnes Bygdøy Kongsgård. Der kan du spre ut teppet ditt og nyte en piknik i det naturskjønne landskapet. Et besøk på Bygdøy kan også kombineres med et besøk på noen av Oslos mange museer. Du kan besøke Vikingskipmuseet, Norsk folkemuseum eller Frammuseet.

2. Preikestolen

For de eventyrlystne er det å nyte en piknik på Preikestolen en opplevelse i seg selv. Preikestolen er en av Norges mest ikoniske turistattraksjoner, og utsikten fra klippen er helt fantastisk. Etter en flott tur opp fjellet, kan du finne en rolig plass på platået. Her kan du nyte pikniken din mens du tar innover deg den storslåtte naturen rundt deg.

3. Geirangerfjorden

Geirangerfjorden er kjent for sin dramatiske skjønnhet og er et flott sted å nyte en piknik hvis du er glad i fjorden. Med sin blendende turkise farge og bratte fjellsider, er Geirangerfjorden et av Norges mest kjente fjorder. Du kan finne flere piknikområder langs fjorden, der du kan nyte maten din mens du beundrer utsikten over de majestetiske fjellene og fossefallene som omgir deg.

4. Vigelandsparken

Vigelandsparken er en av Oslos mest populære attraksjoner, og det er også et flott sted for en piknik. Denne verdensberømte skulpturparken har mer enn 200 skulpturer av Gustav Vigeland, som alle er imponerende. Du kan finne et rolig sted blant skulpturene eller på gresset og nyte pikniken din mens du tar inn den unike atmosfæren og kunsten rundt deg.

5. Fløyen

Fløyen er et fjell som ruver over byen Bergen. Dette er et flott sted å nyte en piknik med utsikt over byen og fjordene. Du kan enten ta Fløibanen eller gå opp til toppen av fjellet. På toppen finner du flere piknikbord og grønne områder der du kan slå deg ned og nyte utsikten over byen og de omkringliggende fjellene. Du kan ta med deg matpakken din og lene deg tilbake mens du tar inn den friske fjelluften og den fantastiske naturen.

6. Nidelven

Nidelven er en elv som renner gjennom Trondheim, og den er et flott sted å nyte en piknik ved vannkanten. Du kan finne flere grønne områder langs elvebredden, spesielt rundt Nidelvbrua og Gamle Bybro. Sett deg ned på gresset, lytt til lyden av rennende vann og nyt pikniken din mens du ser på båtene som passerer forbi.

7. Lofoten

Lofoten er kjent for sin utrolige naturlige skjønnhet og er et fantastisk sted for en piknik med enestående utsikt. Utforsk de idylliske strendene som Haukland eller Uttakleiv, og nyt en piknik med sand mellom tærne og fjellene som stiger opp fra havet i bakgrunnen. Du kan også ta en fjelltur og finne en rolig flekk med utsikt over de karakteristiske Lofotfjellene.

8. Jotunheimen nasjonalpark

Jotunheimen er Norges mest kjente fjellområde og er et paradis for friluftsentusiaster. Her kan du nyte en piknik i hjertet av majestetiske fjell, klare innsjøer og spektakulære fossefall. Ta en tur til Gjendebu, Gjendesheim eller en av de mange andre hyttene i området. Finn en fin rasteplass langs en fjellsti eller ved en innsjø. Nyt stillheten og den uberørte naturen rundt deg mens du spiser.

9. Sognsvann

Sognsvann er et idyllisk vann som ligger nordvest i Oslo, og det er et populært sted for piknik og rekreasjon. Det er en enkel tur rundt vannet, og du kan finne mange av de idylliske piknikplassene langs veien. Ta med deg en badehåndkle og ta en forfriskende dukkert i vannet etter pikniken.

Oppsumering

Du har nå fått vite om de 9 beste piknikplassene i Norge. Oppsummert kan det sies at Norge har et bredt spekter av fantastiske piknikplasser som vil tilfredsstille enhver naturelsker og friluftsentusiast. Fra byens parker til majestetiske fjorder og fjellområder, er det utallige muligheter for å nyte en piknik i dette landets spektakulære og varierende natur.

I Oslo finner du vakre piknikområder som Bygdøy, med sine nydelige strender og frodige grøntområder. Du finner Vigelandsparken, der du kan kombinere kunst og piknik i en unik atmosfære. I tillegg kan du ta turen til Sognsvann, et idyllisk vann som byr på flotte turmuligheter og perfekte steder for å slå seg ned med matpakken.

Videre i landet finner du ekstraordinære piknikopplevelser. Fra Preikestolen i Rogaland, der du kan nyte pikniken mens du tar innover deg den mektige utsikten, til Geirangerfjorden i Møre og Romsdal, der du kan nyte maten ved det turkise vannet og de stupbratte fjellsidene som bakteppe.

Bergen byr på muligheten til å nyte en piknik på Fløyen, der du kan belønnes med en fantastisk utsikt over byen og fjordene etter en flott tur opp fjellet. Trondheim byr på en annen type piknikopplevelse langs elven Nidelven, der du kan nyte maten mens du ser på båtene som glir forbi.

For den eventyrlystne

For de som er ute etter eventyr, er Lofoten et perfekt sted å utforske og nyte pikniken i vakre omgivelser som strendene Haukland og Uttakleiv. Jotunheimen nasjonalpark byr på en unik opplevelse der du kan nyte pikniken midt i majestetiske fjell og uberørt natur.

I tillegg til disse utvalgte piknikplassene finnes det mange flere skjulte perler rundt omkring i Norge. Uansett hvilken av disse piknikplassene du velger, er det viktig og forberede seg godt, og passe på at du har med deg alt du trenger. Det det dessuten viktig å respektere naturen og etterlate området i samme stand som du fant det. Ta med deg en piknikkurv fylt med deilige retter, et piknikteppe og kanskje til og med en frisbee eller et brettspill for å gjøre opplevelsen ekstra spesiell.

Enten du er lokal eller besøkende, er pikniken en flott måte å oppleve Norges fantastiske natur på og å nyte kvalitetstid med venner og familie. Så pakk sekken og dra på piknik for å skape minner som varer livet ut i noen av Norges mest fortryllende områder.

God tur!

Gode forberedelser før pikniken er også viktig. Det kan du lese mer om her

Espen A. Frithjofsen

Jeg er hobbyist og mine favoritt fritidssysler er barna mine, turer skogen og ny teknologi. På denne nettsiden kan du finne mange gode forslag til nye hobbyer, og jeg hjelper deg gjerne med å finne din nye hobby.