Planteloppemarked på Rælingen bygdetun – En hageentusiasts paradis

Foto: Espen Frithjofsen

Lørdag 20. mai var Rælingen Bygdetun fylt med grønne tomler og blomsterelskere da det årlige planteloppemarkedet fant sted i regi av Det Norske Hageselskap og Rælingen hagelag. Arrangementet, som åpnet dørene klokken 14:00, trakk til seg en stor menneskemengde som var ivrige etter å fylle hagene sine med vakre hageplanter, stauder, sommerblomster, urter og grønnsaksplanter.

Les også: Hagearbeid: Utforsk naturens skjønnhet og dyrk din egen oase

Det var som en drøm for alle som er glade i hagearbeid. Bordene bugnet over av et bredt utvalg av planter, alt fra fargerike blomster til robuste grønnsaksplanter. Entusiastiske selgere sto klare til å dele sin kunnskap og lidenskap for planter med besøkende, og gav råd om pleie og dyrking. Det var et flott sted å lære mer om forskjellige plantesorter og utveksle erfaringer med likesinnede.

Mye å velge i

Hageplantene var uten tvil de mest populære blant besøkende. Det var alt fra stauder til vakre sommerplanter som prydet bordene. Noen av høydepunktene inkluderte fargerike liljer og praktfulle hortensiaer. Riktignok blomstret de ikke enda siden det var tidlig på sommeren, men man fikk gode forklaringer på hvordan blomstene ville se ut. Besøkende kunne virkelig la seg inspirere av den frodige skjønnheten og finne de perfekte plantene for å skape sin egen lille hageoase.

Stauder var som sagt også godt representert blant artene. Disse flerårige plantene er kjent for sin hardførhet og evne til å blomstre år etter år. Med et bredt utvalg av stauder tilgjengelig på markedet, kunne besøkende finne de som passet best til sine hager. Fra elegante valmuer til fargerike dagliljer, var det ingen mangel på vakre stauder å velge mellom.

Sommerblomster var en annen attraksjon på markedet. Disse sesongfavorittene brakte med seg et skikkelig fargeklask til arrangementet. Både erfarne gartnere og nybegynnere kunne glede seg over å finne massevis av fine planter. Sommeren i Rælingen vil helt klart bli fylt med blomsterprakt.

Urter og grønnsaker

For de som ønsket å dyrke egne urter og grønnsaker, var det et bredt utvalg av planter å velge mellom. Markedet hadde alt fra timian og oregano til friske salater, tomater og paprika og gressløk. Dette ga besøkende muligheten til å starte sin egen kjøkkenhage og nyte deilige hjemmedyrkede urter og grønnsaker gjennom sommeren.

Menneskemengden som strømmet til planteloppemarkedet gjenspeilet tydelig interessen. Været hadde de med seg også. Fin vårsol, svelesalg og akkurat passe med varme gjorde prikken over i´en på loppemarkedet. Så kan sommeren bare komme.

Espen A. Frithjofsen

Jeg er hobbyist og mine favoritt fritidssysler er barna mine, turer skogen og ny teknologi. På denne nettsiden kan du finne mange gode forslag til nye hobbyer, og jeg hjelper deg gjerne med å finne din nye hobby.