7 Tips til vedlikehold av Mosquito Magnet myggfelle

Tips til vedlikehold av Mosquito Magnet myggfelle
Mosquito Magnet
Foto: Espen Frithjofsen

I denne artikkelen vil jeg gi deg noen tips til vedlikehold av Mosquito Magnet myggfelle slik at du kan ha glede av den i mange år. Å eie en Mosquito Magnet myggfelle kan være en god og effektiv løsning for å bekjempe mygg og andre plagsomme insekter i hagen din. Disse avanserte maskinene fungerer ved å tiltrekke seg mygg ved hjelp av et lokkemiddel og deretter fange dem i en felle. For å sikre optimal ytelse og forlenge levetiden til myggfellen din, er det viktig å utføre regelmessig vedlikehold.

Les min test av Mosquito Magnet myggfelle her

1. Sjekk fangstnettet

Tips til vedlikehold av Mosquito Magnet myggfelle
Sjekk, tøm og rens fangstnettet ved behov.
Foto: Espen Frithjofsen

Når fangstnettet er ¾ fullt må det tømmes og rengjøres. Mest sansynlig er det mye levende mygg i fangstnettet, og disse myggene bør ikke få stikke av. Et tips er å putte nettet i en frysepose og legge det noen timer i fryseren. Da dør all myggen. Det er effektivt å fange mygg på denne måten. Bare husk å knyte posen godt, ellers kan du få et problem. Tøm deretter nettet og bruk hageslangen til å spyle bort rester av mygg og smuss fra nettet. Sjekk samtidig for smuss og blokkeringer på innsiden av myggfella der fangstnettet har sittet. Blås med trykkluft eller støvsug om nødvendig. Ofte har det blokkert seg med mygg og smuss rundt vifta og ned i trakten.

Avhengig av hvor mye mygg det er i området må fangstnettet tømmes og rengjøres alt i fra daglig til ukentlig. Det er bare å følge med. Jeg anbefaler å skaffe deg et ekstra fangstnett slik at du kan bytte raskt mellom nettene og unngå nedetid på myggfella.

Tips til vedlikehold av Mosquito Magnet myggfelle
Rens luftfilteret ved behov.
Foto: Espen Frithjofsen

Husk også å sjekke at luftfilteret på siden av maskinen ikke er møkkete. Dette kan skrues av og rengjøres.

2. Bytt propanflaske

Tips til vedlikehold av Mosquito Magnet myggfelle
Propanflasken (9kg) byttes ca hver 3. uke.
Foto: Espen Frithjofsen

En 9 kg propanflaske varer i ca. 3 uker. Selv pleier jeg å kjøre den helt tom til maskinen stopper. Av og på-knappen blinker da raskt rødt og du kan bytte propantank. Bruk kun propan på flaske fra autorisert forhandler. Du bruker samme type flaske som på gassgriller.

3. Bytt ut lokkemiddelet

Lokkemiddelet R-Octenol består av duftetabletter som byttes hver 4. uke.
Kilde: Noragent

Mosquito Magnet myggfelle bruker et lokkemiddel som heter R-Octenol for å tiltrekke seg mygg. Lokkemiddelet må byttes ut etter 4 uker for å opprettholde maskinens effektivitet. Du kan regne med å bruke 3-4 tabletter i løpet av en sesong.

4. Bytt gassregulator og gass-slange

Gassregulator og gass-slange bør byttes hvert 3. år.
Kilde: Noragent

Ett viktig tips til vedlikehold av Mosquito Magnet myggfelle er å bytte gassregulator og gass-slange. Dette bør byttes minimum hvert 3. år. Det som er veldig viktig å huske på er at Dersom en annen regulator enn den originale Mosquito Magnet regulatoren benyttes, kan du risikere at fellen tar fyr. Derfor vil alminnelige regulatorer som de som brukes til gassgriller ikke kunne benyttes. Du kan bestile riktig regulator her

5. Planlegg profesjonell service på din Mosquito Magnet myggfelle

Selv om du kan utføre mye vedlikehold av mosquito magnet myggfelle selv, anbefaler leverandøren å sende inn din Mosquito Magnet myggfelle til profesjonell service hvert 2. år. En kvalifisert tekniker kan gjennomføre en grundig inspeksjon av enheten og sørge for at alle komponenter funger. Jeg har ikke gjort dette selv. Er du litt handy fikser du det meste på denne maskinen selv. Jeg ha hatt min siden 2014 og gjorde min første innvendige rengjøring av fellen i 2023. Vil du derimot være sikker på at alt er tipp topp kan du sende den inn til service.

6. Innvendig rengjøring av fellen

Tips til vedlikehold av Mosquito Magnet myggfelle
Skru ut de 4 skruene som fester topplokket til bunnen.
Foto: Espen Frithjofsen

Ved behov, slik som f.eks. uforklarlige stopp eller hvis du vet at maskinen har blitt veldig støvete og skitten, er det lurt å foreta en innvendig rengjøring. Dette kan du gjøre selv ved å skru ut de 4 skruene som fester topplokket til bunnen. Løft toppdekselet forsiktig av. Bruk en støvsuger med et munnstykke, eller en trykkluftpistol til å fjerne myggrester, spindelvev og annet smuss. Selv måtte jeg fjerne et lite vepsebol inni maskinen som jeg mistenker at var grunnen til at den begynte å stoppe. Husk også å skru ut og rengjøre luftfilteret samtidig.

Tips til vedlikehold av Mosquito Magnet myggfelle
Bruk en støvsuger med et munnstykke, eller en trykkluftpistol til å fjerne myggrester, spindelvev og annet smuss.
Foto: Espen Frithjofsen

Når alt dette er gjort setter du på topplokket og skrur i de fire skruene igjen. Så setter du på plass luftfilteret.

7. Beskytt myggfellen

For å sikre lang levetid for din Mosquito Magnet myggfelle, er det viktig å beskytte den mot elementene. Hvis enheten ikke er i bruk, bør den oppbevares i et tørt og beskyttet område, for eksempel i en garasje eller et skur. Unngå direkte eksponering for regn, snø eller sterkt sollys, da dette kan påvirke myggfellens funksjon. Koble fra regulator, strøm eller batteri.

Du har nå fått 7 tips til vedlikehold av Mosquito Magnet myggfelle. Ved å følge disse tipsene, kan du forlenge levetiden og sikre at den fortsetter å gi deg en myggfri hageopplevelse. Husk å alltid følge produsentens instruksjoner for vedlikehold og sikkerhetsretningslinjer. Nyt sommeren uten myggplager!

Kilde: Noragent

Les også: Hvordan bli kvitt myggen

Espen A. Frithjofsen

Jeg er hobbyist og mine favoritt fritidssysler er barna mine, turer skogen og ny teknologi. På denne nettsiden kan du finne mange gode forslag til nye hobbyer, og jeg hjelper deg gjerne med å finne din nye hobby.