Test av Mosquito Magnet myggfelle

Mosquito Magnet myggfelle
Foto: Espen Frithjofsen

Vi har gjort en test av Mosquito magnet myggfelle. Denne myggfellen er et avansert insektskontrollsystem som er spesielt designet for å tiltrekke og fange mygg og andre blodsugende insekter. Systemet bruker en kombinasjon av forskjellige teknologier for å tiltrekke, fange og eliminere mygg, og er designet for å redusere myggbestanden i området der den brukes.

Les mer om hvordan du kan bli kvitt myggen her

Mosquito Magnet myggfelle fanger og dreper myggen

Mosquito Magnet myggfelle

En av de viktigste virkemidlene i Mosquito Magnet myggfelle er CO2. Systemet bruker en propanbeholder til å generere CO2, som etterligner menneskelig pust og tiltrekker mygg. I tillegg til CO2 bruker Mosquito Magnet også varme og fuktighet for å simulere menneskelig tilstedeværelse og gjøre det enda mer attraktivt for mygg.

Mosquito Magnet myggfelle kommer i flere versjoner. Vi har testet grunnmodellen ”patriot”. Denne kommer med el-tilkobling via kabel. Du får modeller med både batteri og wifi for de som skulle være interessert i slikt, og da blir prisen høyere. Det har i ettertid av testen kommet en ny utgave av denne modellen. Denne heter Pioneer.

Mosquito Magnet myggfelle lokker mygg, knott og andre blodsugende insekter til seg, ved å etterligne menneskets lukt og pust. Myggen blir sugd inn i maskinen, hvor den dehydrerer og dør. Målet med dette er å utslette flest mulig mygg i et område. Andre produkter på markedet jager myggen bort. De dreper den ikke. Her dør myggen, og man hindrer den fra å legge egg, og produksjon av nye mygg opphører.

1. Virkemåte

Mosquito Magnet myggfelle
Foto:Noragent

Ved hjelp av tilkoblet propangassfalske, produserer og sprer Mosquito Magnet myggfelle konsentrerte mengder karbondioksid (CO2), som mennesker også naturlig utånder, i områder hvor myggen formerer seg. Mygg og knott lokkes dermed mot fellen – og ikke mot mennesker. Når insektene lokkes mot fellen, blir de dratt nærmere av en patentert duft som simulerer den samme lukten som menneskers hud utsonder.

Denne duften produseres ved hjelp av Octenol tabletter, som settes inn i maskinen. Insektene blir deretter støvsugd inn i et nett, gjennom det patenterte systemet som kalles Cunter Flow Teknologi. Der dehydrerer de og dør. Insektene samles i nettet som sitter på siden av maskinen. Når dette nettet er fullt, tar man det enkelt ut, sørger for at all myggen er død, renser det og setter det på plass igjen. Det kan være en fordel å skaffe et ekstra nett, for å slippe nedetid på myggmaskinen. En 9 kg propanflaske holder til ca. 21 dagers drift. Octenol tablettene varer i 4 uker. Bortsett fra bytte av gass og tabletter, er det lite vedlikehold på dette produktet.

Lurer du på hva mygg egentlig er? Da kan du lese mer om myggen her

2. Brukes utendørs

Mosquito Magnet myggfelle er designet for å brukes utendørs, for eksempel i hager, gårdsområder eller campingplasser. Effektiviteten av systemet kan variere avhengig av faktorer som størrelsen på området, mengden mygg i området og bruksmønstrene til brukeren. De vanligste modellene dekker et område på opp til 4 mål.

Det er viktig å merke seg at mens Mosquito Magnet myggfelle kan være en effektiv løsning for å redusere myggbestanden, er det ingen metode som kan garantere fullstendig eliminering av mygg. Det kan være nødvendig å bruke Mosquito Magnet i kombinasjon med andre forebyggende tiltak, for eksempel å fjerne stillestående vannkilder, bruke myggavvisende midler og bruke myggnett for å oppnå best mulig beskyttelse mot mygg.

Husk også at det er viktig å følge bruksanvisningen nøye og ta nødvendige sikkerhetshensyn når du bruker Mosquito Magnet eller noen annen form for insektskontroll. Sørg for å plassere enheten på en sikker avstand fra menneskelig aktivitet og følg produsentens anbefalinger for vedlikehold og sikker bruk.

3. Resultat

Mosquito Magnet myggfelle
Fangstnett til Mosquito Magnet. Foto: Espen Frithjofsen

Etter en ukes test av myggfellen, merket vi en tydelig forskjell i myggbestanden. Vi klønet litt med plasseringen i begynnelsen. Vi ville først ha den på verandaen under tak. Dette var lite effektivt. Da vi omsider fulgte bruksanvisningen og satte den ute i hagen nær busker og kratt, begynte den virkelig å jobbe.

Allerede første kveld, var det svart av mygg i nettet. Etter en uke så nettet ut som på bildet. Det var igjen mulig å sitte ute på verandaen, og å ha vinduet oppe, uten at myggen tok over hus og hjem. De som er igjen, velger stort sett en sikker død i myggmaskinen fremfor oss.

Bildet viser altså fangsten etter en ukes drift. Dette er mange tusen mygg. Det er helt utrolig å se hvor mange mygg denne maskinen har tatt kverken på. Ringvirkningene av dette er jo helt klar. Disse myggene, som er hunmygger, skulle etter planen lagt nye egg før de døde. Det får de ikke gjort, og myggbestanden er redusert betraktelig. Hannmygger suger ikke blod og blir ikke lokket i fellen.

4. Konklusjon:

Mosquito Magnet myggfelle anbefales på det varmeste til alle som har problemer med mygg og knott. Det var en drøy pris å betale for den, og da bør den virke. Det gjør den helt klart. Den selges i jernvareforetninger og byggevarehus. Det tar 4-6 uker fra maskinen startes til den har drept all mygg i nabolaget.

Etter å ha utført test av Mosquito Magnet myggfelle kan vi samlet sett si at den kan være et nyttig verktøy for å redusere myggbestanden og skape et mer behagelig utendørs miljø. Vi har selv brukt den i flere år nå med gode resultater. Det anbefales å starte maskinen tidlig på våren før myggproduksjonen har kommet ordentlig i gang. Da vil man fange og eliminere modermyggene og forhindre dem i å produsere nye mygg. Man forhindrer på denne måten oppblomstringen av mygg fra starten av.

Terningkast :

Sjekk pris og tilgjengelighet her:

Husk også å besøke vår Facebookside!

Les mer om hvordan du vedlikeholder din Mosquito magnet myggfelle her

Kilde: Mosquito Magnet Noragent

Espen A. Frithjofsen

Jeg er hobbyist og mine favoritt fritidssysler er barna mine, turer skogen og ny teknologi. På denne nettsiden kan du finne mange gode forslag til nye hobbyer, og jeg hjelper deg gjerne med å finne din nye hobby.