Test av Garmin Vivofit 4 aktivitetsarmbånd

Test av Garmin Vivofit 4 aktivitetsarmbånd

Aktivitetsarmbåndet for deg som setter lang batterilevetid høyt

I en tid der teknologi har blitt en integrert del av vår hverdag, har aktivitetsarmbånd blitt stadig mer populære som verktøy for å overvåke helse og fremme en aktiv livsstil. Blant de mange alternativene på markedet er Garmin Vivofit 4, et aktivitetsarmbånd som hevder å tilby en omfattende løsning for helseovervåkning og motivasjon. Jeg har gjennomført en test av Garmin Vivofit 4 aktivitetsarmbånd som tar sikte på å gi en analyse av armbåndet, med vurderinger av design, funksjoner, ytelse, brukervennlighet og mer. Dette er min personlige vurdering og ikke en fasit for hvor bra eller dårlig produktet er.

Vi skal gå gjennom følgende 5 punkter i test av Garmin Vivofit 4 aktivitetsarmbånd

  1. Design og byggekvalitet
  2. Funksjoner og sporing
  3. Ytelse og nøyaktighet
  4. Batterilevetid
  5. App-Integrasjon og brukervennlighet

Les andre tester jeg har utført her

1. Design og byggekvalitet

Vivofit 4 har et minimalistisk design som appellerer til de som foretrekker en enkel og diskret stil. Selv liker jeg å gå med vanlige analoge klokker på venstre hånd. Derfor er et diskre treningsarmbånd midt i blinken for meg.  Armbåndet er laget av slitesterk gummi og har en lukkemekanisme som gjør det enkelt å ta av og på akkurat som på vanlige klokker. Den lille skjermen har en størrelse på 11×11 mm. Den har en oppløsning 88×88 pixler, som gir god lesbarhet. Men den kan være litt utfordrende å lese i sterkt sollys. I motsetning til andre aktivitetsarmbånd, har Vivofit 4 ikke en berøringsskjerm. I stedet bruker den en enkel knapp for navigasjon. Dette kan være både en fordel og en ulempe, avhengig av smak. Selv synes jeg knapp er mindre knotete en touch screen. Man trykker kort for å bla i menyene og trykker langt for å bekrefte. Dette fungerer utmerket selv med hansker.

2. Funksjoner og sporing

Vivofit 4 tilbyr en rekke grunnleggende funksjoner for helseovervåkning. Den sporer skritt, kaloriforbruk, avstand og søvn. En interessant funksjon er «Move IQ», som automatisk gjenkjenner ulike aktiviteter som løping, gåing og sykling. Denne funksjonen er flott for de som liker variasjon i treningsrutinene sine men jeg ble ikke imponert. Jeg endte jeg opp med å skru av denne funksjonen da aktivitetsmåleren hadde en lei tendens til å avslutte treningsøkten midt i treningen selv om jeg var i aktivitet. Dette ødela oversikten over treningsøkten og motivasjonen.

Vivofit 4 mangler også en innebygd GPS, noe som kan begrense nøyaktigheten når det gjelder utendørsaktiviteter som løping eller sykling. Jeg hadde imidlertid ikke noen problemer med dette da jeg alltid hadde mobilen min med meg på tur og armbåndet benytter seg av GPS ´n på denne. Du må altså ha med mobilen på tur om du ønsker GPS funksjon.

3. Ytelse og nøyaktighet

Vivofit 4 gir generelt sett nøyaktige data, spesielt når det gjelder skrittelling og kaloritelling. Kaloritellingen er forholdsvis pålitelig for hverdagsbruk, selv om det ikke nødvendigvis er det mest nøyaktige alternativet for seriøse idrettsutøvere. Jeg testet resultatene mine opp mot min Ouraring og selv om de to aktivitetsmålerene jobber på helt forskjellige måter var de stort sett ganske enige om antall skritt, distanse og kaloriforbruk. En av utfordringene med Vivofit 4 er dens ytelse under korte og intense treningsøkter. Enheten kan noen ganger ha problemer med å registrere disse aktivitetene nøyaktig, noe som kan være en skuffelse for de som er aktive på høyt nivå. Vivofit 4 passer nok best for sånne som meg som er moderate mosjonister.

4. Batterilevetid

En av de mest imponerende egenskapene til Vivofit 4 er dens utrolige batterilevetid. Med vanlig bruk kan den vare i opptil ett år før batteribytte er nødvendig. Dette er en enorm fordel for de som ønsker å unngå bryderiet med å lade armbåndet sin ofte. Den bruker 2 stk. SR43 batterier som kan byttes av brukeren. Jeg har ikke fått testet batterilevetiden enda dette da jeg kun har hatt min i litt over en måned, men så langt ser det lovende ut. Denne batterilevetiden gjør Vivofit 4 til en pålitelig følgesvenn for de som ønsker kontinuerlig overvåking av aktiviteter og helse.

5. App-Integrasjon og brukervennlighet

Test av Garmin Vivofit 4 aktivitetsarmbånd

Garmin Connect-appen gir enkel tilgang til alle dataene som er samlet inn av Vivofit 4. Appen er brukervennlig og intuitiv, og den gir en grundig oversikt over aktivitetsdata, søvnkvalitet og annen relevant informasjon. Du kan også sette personlige mål og konkurrere med venner som også bruker Garmin-enheter. Det finnes en drøss av utfordringer du kan ta enten alene eller i konkurranse med venner. Appen gir en fin måte å holde oversikt over dine fremskritt over tid, og den kan være en motivasjonsfaktor for å opprettholde en aktiv livsstil. En stor fordel med Garmin Connect-appen er at den er gratis å bruke, noe som ikke er tilfelle for mange andre treningsapper som kommer med kun basisfunksjonene inkludert

Konklusjon:

Du har nå lest min test av Garmin Vivofit 4 som jeg synes er et pålitelig aktivitetsarmbånd som appellerer til de som ønsker å ta kontroll over sin egen helse og aktivitetsnivå. Med sitt enkle design, imponerende batterilevetid og brukervennlige app, tilbyr den en balansert kombinasjon av funksjoner og ytelse. Selv om det kanskje ikke er den mest avanserte enheten på markedet, gir den likevel en solid og grunnleggende oversikt for de som ønsker å begynne å spore aktiviteter og fremgang. For de som søker mer avanserte treningsfunksjoner slik som pulsmåling, GPS og høy nøyaktighet, kan det være lurt å vurdere andre alternativer. Samlet sett er Garmin Vivofit 4 et godt valg for enkel og pålitelig helseovervåkning og treningsoversikt. Så er den også billig i anskaffelse.

Fordeler:

1. Lang batteritid (opp til et år)

2. Liten og ikke klumpete. Sitter diskre rundt håndleddet.

3. Den er ganske nøyaktig til å mangle både GPS og pulsmåling

4. Fargeskjerm som alltid er på

5 Ingen månedsavgift for bruk av app.

Ulemper:

1. Ingen GPS

2. Ingen pulsmåling

3. Har en tendens til å avslutte treningsøkten midt i økten når man har Move IQ aktivert.

Denne aktivitetsmåleren har imponert meg ved sitt enkle og diskre utseende. Jeg var ute etter et aktivitetsarmbånd som ikke måtte lades titt og ofte. Det at ikke armbåndet har pulsmåler eller GPS er ikke et savn siden jeg ikke driver idrett på høyt nivå. Jeg tillater meg derfor å gi min test av Garmin Vivofit 4 aktivitetsarmbånd terningens nest høyeste poengskår.

Terningkast:

Sjekk pris og tilgjenglighet her

Har du spørsmål eller kommentarer til testen? Skriv i kommentarfeltet under.

Husk å besøke og like Hobbyisten på Facebook og Instagram

Espen A. Frithjofsen

Jeg er hobbyist og mine favoritt fritidssysler er barna mine, turer skogen og ny teknologi. På denne nettsiden kan du finne mange gode forslag til nye hobbyer, og jeg hjelper deg gjerne med å finne din nye hobby.