Test av Oura aktivitetsring

Test av Oura aktivitetsring
Foto: Oura

Jeg har gjennomført en test av Oura aktivitetsring, en smart-ring designet for å spore og analysere kroppens aktivitetsnivå, søvnkvalitet og generelle helse. Jeg ønsket å evaluere brukeropplevelsen, funksjonaliteten og nytten av ringen. Les videre for å få innsikt i mine erfaringer og vurderinger av denne innovative aktivitetsringen.

Du kan kjøpe Ouraring til en rabattert pris ved å følge lenke nederst i denne artikkelen.

Les våre andre tester her

Testoppsett:

1. Brukervennlighet og oppsettprosess:

Jeg fant Oura aktivitetsring enkel å sette opp ved hjelp av den tilhørende mobilappen. Oppsettprosessen involverte parring av ringen med mobilen og opprettelse av en personlig konto. Trinnene var tydelig forklart og enkle å følge. Appens brukergrensesnitt var intuitivt og ga meg tilgang til alle viktige funksjoner på en enkel måte. Det tar riktignok litt tid å bli kjent med alle elementene i appen, men man kommer dit ganske raskt.

2. Aktivitetssporing og analysefunksjoner

Jeg ble imponert over nøyaktigheten til aktivitetssporingen. Ringen sporet mine skritt, forbrente kalorier, aktivitetsintensitet og hjertefrekvens med stor presisjon. Den tilhørende appen ga meg grundige analyser og diagrammer som hjalp meg med å forstå mitt daglige aktivitetsnivå, identifisere trender og sette mål for forbedring. Jeg trodde først at ringen var litt «streng» i forhold til antall skritt jeg gikk i forhold til f.eks. min iPhone, men da jeg kontroll-telte viste det seg å stemme imponerende bra.

3. Søvnmåling og søvnanalyse

Søvnmålingen og søvnanalysen til Oura aktivitetsring var svært nyttige funksjoner for meg. Ringen sporet søvndybde, søvnlengde, antall oppvåkninger og søvnkvalitet. Den ga også personlig tilbakemelding og anbefalinger for å forbedre mine søvnvaner. Dette hjalp meg med å optimalisere søvnkvaliteten og energinivået i løpet av dagen.

4. Batterilevetid og ladeeffektivitet

Induksjonslader til Ouraring. Foto: Oura

Batterilevetiden til Oura aktivitetsring var veldig bra. Batteriet varte i opptil 6 dager før det måtte lades. Den bruker telefonens GPS og har således ikke dette innebygget, noe som gjør at batteritiden forlenges i forhold til andre aktivitetsmålere. Ladingen av ringen var enkel ved bruk av den medfølgende induksjons-ladedokken. Ringen ble ladet opp relativt raskt, og jeg fant at ladeeffektiviteten var god i en travel hverdag.

5. Design og komfort:

Jeg var fornøyd med designet og komforten til Oura aktivitetsring. Den var slank, stilren og behagelig å ha på seg gjennom hele dagen. Jeg glemte rett og slett at jeg hadde den på. Materialet føltes komfortabelt mot huden og irriterte ikke. Jeg satte pris på at ringen var diskret og passet godt sammen med mine daglige antrekk. Den var også solid og holdbar, og jeg opplevde ingen synlige tegn på slitasje selv etter langvarig bruk.

Konklusjon

Foto: Oura

Basert på min brukertest kan jeg konkludere med at Oura aktivitetsring er en pålitelig og funksjonsrik enhet for å spore og analysere kroppens aktivitetsnivå, søvnkvalitet og generelle helse. Jeg var imponert over nøyaktigheten til aktivitetssporingen og de omfattende analysene som ble levert gjennom den tilhørende mobilappen. Søvnmålingen og søvnanalysen var spesielt verdifulle, da de bidro til å forbedre min søvnkvalitet og energinivå i løpet av dagen. Designet og komforten til ringen var også et pluss, da den var diskret og behagelig å ha på seg gjennom hele dagen.

Et stort minus i mine øyne er at appen koster penger i form av faste månedsbeløp dersom du skal bruke alle funksjonene. Ringen er også forholdsvis dyr i innkjøp. Den har ikke GPS og skikkelige treningsprogrammer. Skal du ha treningsfunksjoner må du gå for noe annet. Er du derimot en enkel mosjonist som meg som ønsker oversikt over den generelle tilstanden din er denne ringen et godt valg og du slipper pulsklokka på armen. Dette er en stor fordel dersom du som meg liker klassiske klokker.

Det er viktig å merke seg at individuelle opplevelser kan variere, og det anbefales å konsultere en helsepersonell før man tar noen beslutninger basert på aktivitets- og helsedataene fra denne ringen

Samlet sett er Oura aktivitetsring et utmerket valg for de som ønsker å øke sin bevissthet om aktivitetsnivået, søvnkvaliteten og generell helse. Med sin nøyaktige sporing, omfattende analyser og brukervennlige grensesnitt, kan denne aktivitetsringen være et verdifullt verktøy for å oppnå helsemål og forbedre velværet.

Oura ble grunnlagt i Finnland og kan kun bestilles på nett. Det fungerer slik at du først mottar ett sett med prøveringer slik at du kan finne riktig størrelse for deg. Deretter fyller du inn riktig størrelse på nettsiden og riktig ring blir sendt til deg.

Terningkast:

Ønsker du rabatt på Ouraring?

Du kan kjøpe ringen med rabatt her

Har du spørsmål eller kommentarer til testen? Skriv i kommentarfeltet under.

Espen A. Frithjofsen

Jeg er hobbyist og mine favoritt fritidssysler er barna mine, turer skogen og ny teknologi. På denne nettsiden kan du finne mange gode forslag til nye hobbyer, og jeg hjelper deg gjerne med å finne din nye hobby.