Prepping og egenberedskap: Hva trenger du?

Prepping og egenberedskap: Hva trenger du?

11 trinn til forberedelse for prepping og egenberedskap

Oppbygging av en nødforsyningspakke: Hva du trenger å ha med?

En nødforsyningspakke er en essensiell del av enhver form for prepping og egenberedskap. Denne pakken inneholder nødvendige forsyninger og utstyr som kan hjelpe deg og dine kjære å takle ulike nødsituasjoner. Enten det er en naturkatastrofe, strømbrudd eller andre uforutsette hendelser, er det viktig å være forberedt. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hva du trenger å ha med i en nødforsyningspakke, slik at du kan være forberedt og trygg når det trengs som mest.

Les andre artikler om prepping her

Her får du følgende 11 tips for prepping og egenberedskap samt oppbygging av en nødforyningspakke:

 1. Mat og vann
 2. Førstehjelpsutstyr
 3. Kommunikasjonsverktøy
 4. Lysklilder
 5. Verktøy
 6. Varme klær
 7. Dokumnenter og kontanter
 8. Sanitære forsyninger
 9. Beskyttelse og sikkerhet
 10. Spesifikke behov
 11. Oppdatere og vedlikeholde nødforsyningspakken

1. Mat og vann:

I en nødsituasjon er det viktig å ha tilstrekkelig med mat og vann. Sørg for å ha konservert mat med lang holdbarhet, som hermetikk, energibarer, tørket frukt og nøtter. Ha også en tilstrekkelig mengde drikkevann i forseglede beholdere eller skaff deg vannrensingstabletter. Dette er viktig ved prepping og egenberedskap.

2. Førstehjelpsutstyr

Et godt utstyrt førstehjelpssett er avgjørende ved prepping og egenberedskap. Inkluder bandasjer, desinfeksjonsmidler, medisiner, saks, pinsett, termometer og annet relevant utstyr. Sørg også for å inkludere eventuelle spesifikke medisiner som du eller familiemedlemmer trenger.

3. Kommunikasjonsverktøy

Ha en bærbar radio med batterier eller en solcelledrevet lader. Dette vil tillate deg å holde deg oppdatert på nyheter og instruksjoner fra nødetatene. En mobiltelefon, nødradio og en bærbar lader kan også være nyttig.

4. Lyskilder

Under strømbrudd eller i mørke omgivelser er det viktig å ha pålitelige lyskilder. Inkluder lommelykter, ekstra batterier, stearinlys, lighter og fyrstikker. En hånddrevet eller solcelledrevet lommelykt er spesielt praktisk da den ikke er avhengig av batterier.

5. Verktøy

Ved prepping og egenberedskap bør en nødforsyningspakke inneholde grunnleggende verktøy som kan være nyttige i ulike situasjoner. Dette kan inkludere en lommekniv, multitool, tau, gaffatape, verktøysett, og annet relevant verktøy.

6. Varme klær

Lagre noen varme klær, soveposer, og tepper for å holde deg varm i kaldt vær. Ekstra klær, inkludert regnponchoer og robuste sko, bør også være en del av pakken.

7. Dokumenter og kontanter

Vær forberedt med kopier av viktige dokumenter, som ID-kort, forsikringspoliser, bankinformasjon og viktige telefonnumre. Ha også kontanter i forskjellige valører, da det kan være utfordrende å få tilgang til banktjenester. Ha også en liste over kontaktpersoner og viktige telefonnumre. Dette er viktige punkter ved prepping og egenberedskap.

8. Sanitære forsyninger

I en nødsituasjon er det viktig å opprettholde god hygiene. Ha med sanitære forsyninger som toalettpapir, våtservietter, hånddesinfeksjonsmiddel, såpe og plastposer for søppel. Ha også enkle verktøy som kan brukes til midlertidige toalettløsninger. Som eksempler kan nevnes bærbart toalettsete som kan festes på en bøtte og biologiske poser.

9. Beskyttelse og sikkerhet

Tenk på din personlige sikkerhet og inkluder nødvendig beskyttelsesutstyr. Dette kan være vernebriller, hansker, munnbind, enkle verneklær og en batteridrevet røykvarsler. I en nødsituasjon er det viktig at prepping og egenberedskap inkluderer disse tingene slik at du kan være trygg ved utslipp av kjemikalier, radioaktivitet eller brann.

10. Spesifikke behov

Vurder eventuelle spesifikke behov for deg eller familiemedlemmer, som babymat, medisinsk utstyr, dyrefôr, jodtabletter eller andre nødvendigheter.

11. Oppdatere og vedlikeholde nødforsyningspakken

En viktig del av prepping og egenberedskap er å sørge for å oppdatere nødforsyningspakken jevnlig. Kontroller utløpsdatoer på mat og medisiner. Bytt ut batterier og sjekk at alt utstyr fungerer som det skal. Ha også en liste over nødvendige oppdateringer og tillegg som kan være nyttige.

Prepping og egenberedskap blir viktigere i fremtiden

Ved å ha en godt utstyrt nødforsyningspakke, er du bedre rustet til å takle nødsituasjoner og opprettholde egenberedskap. Husk å plassere pakken på et lett tilgjengelig sted, og informer også familiemedlemmer om dens plassering og innhold. Prepping og egenberedskap blir viktigere i tiden som kommer, med tanke på alle hendelsene i verden. Forberedelse og planlegging er nøkkelen til å håndtere uforutsette hendelser på en trygg og effektiv måte.

Ønsker du mer informasjon om prepping og egenberedskap kan du lese min komplette startguide her

Husk å besøke og like Hobbyisten på Facebook.

Espen A. Frithjofsen

Jeg er hobbyist og mine favoritt fritidssysler er barna mine, turer skogen og ny teknologi. På denne nettsiden kan du finne mange gode forslag til nye hobbyer, og jeg hjelper deg gjerne med å finne din nye hobby.